Nová
Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur
Katz Sandor Ellix
339,00 Kč
Skladem 5 a více ks
Popis
Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku.
Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla.
Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno).
S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.
Autor |
Katz Sandor Ellix |
Nakladatel |
GRADA Publishing, a. s. |
Vazba |
Vázaná |
Rozměr |
19,4 x 15,3 x 2,6 cm |
Počet stran |
256 |
Rok vydání |
2020 |
ISBN |
978-80-271-3029-0 |
EAN |
9788027130290 |
Stav |
Nová |
Jazyk |
čeština |