Nová

Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur

Katz Sandor Ellix

339,00 Kč

Skladem 5 a více ks

Popis

Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). S téměř stovkou receptů je nejobsáhlejší a nejšířeji pojatou knihou o fermentovaných potravinách, která kdy byla publikována.

Autor Katz Sandor Ellix
Nakladatel GRADA Publishing, a. s.
Vazba Vázaná
Rozměr 19,4 x 15,3 x 2,6 cm
Počet stran 256
Rok vydání 2020
ISBN 978-80-271-3029-0
EAN 9788027130290
Stav Nová
Jazyk čeština