Kniha pro celiaky - Nové poznatky pro lékaře, nemocné a pacienty
Odesíláme tentýž den
Zboží objednané do 10 hodin balíme a předáváme dopravcům ještě v den objednání
Doprava zdarma
Doprava zdarma u vybraných dopravců při objednávce nad 500 Kč
Související produkty
Stav: nová
Skladem
(3 ks)
47 Kč
Stav: Nová - lehce poškozená
Skladem
(1 ks)
70 Kč
Stav: Použité zboží, odřené hrany
Skladem
(4 ks)
70 Kč
Detailní popis produktu
Celiakie, známá také jako glutenová enteropatie, endemická sprue nebo nesnášenlivost lepku, je běžná nemoc, která postihuje trávicí ústrojí člověka. Pacienti s touto diagnózou nepříznivě reagují na potraviny obsahující lepek. Lepek je směs bílkovin, které se nachází v určitých druzích obilnin jako pšenice, žito a ječmen. Vyskytuje se také v potravinách, například v pečivu, těstovinách a sušenkách. Imunitní systém člověka s celiakií považuje jednu látku tvořící lepek, gliadin, za hrozbu a podle toho na ni reaguje negativně. Imunitní systém vyrábí protilátky, aby se této domněle škodlivé látce ubránil.Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdraví a životní styl |
---|---|
Autor: | Naheed Ali |
Nakladatel: | Pragma |
Vazba: | Vázaná |
Rozměr: | 21 x 15 cm |
Počet stran: | 239 |
Rok vydání: | 2015 |
ISBN: | 978-80-7349-434-6 |
EAN: | 9788073494346 |
Jazyk: | čeština |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.