Nová encyklopedie českého a moravského vína - 2. díl
Odesíláme tentýž den
Zboží objednané do 10 hodin balíme a předáváme dopravcům ještě v den objednání
Doprava zdarma
Doprava zdarma u vybraných dopravců při objednávce nad 500 Kč
Související produkty
Stav: Použité zboží - běžné opotřebení
Skladem
(1 ks)
185 Kč
Detailní popis produktu
Na stránkách druhého dílu autoři vstupují do sklepů a sledují zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Kapitoly zahrnují širokou škálu témat. První dvě kapitoly se podrobně věnují historii výroby vína a vývoji vinařské architektury. Následuje kapitola o složení vína a nejrozsáhlejší je kapitola podrobně a názorně popisující různé způsoby výroby tichých i šumivých vín, dále výčet jejich nedostatků, vad či nemocí a přehled našich vinařských podoblastí s jejich odlišnostmi. Závěr knihy patří souhrnnému pojednání o příznivých účincích vín zahrnující nejnovější poznatky z celého světa. Nechybí ani dosud nejvíce ucelený přehled vinařských patronů včetně výběru těch nejzajímavějších pranostik. Pro lepší porozumění problematice je součástí knihy opět vinařský slovníček, tentokrát zaměřený na pojmy týkající se výroby vína. Druhý díl navazuje na první svým náročným a výpravným grafickým zpracováním. Orientaci rovněž usnadňuje několik rejstříků. Kniha je vydána ve spolupráci s Vinařským fondem a Svazem vinařů České republiky.Doplňkové parametry
Kategorie: | Domov, zahrada, hobby |
---|---|
Autor: | Kraus, Foffová, Vurm |
Nakladatel: | Praga Mystica s. r. o. |
Vazba: | Knihy - vázané |
Rozměr: | 24 x 16,6 x 1,8 cm |
Počet stran: | 312 |
Rok vydání: | 2008 |
ISBN: | 978-808676709-3 |
EAN: | 9788086767093 |
Jazyk: | čeština |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.