Kniha pro celiaky - Nové poznatky pro lékaře, nemocné a pacienty
Odesíláme tentýž den
Zboží objednané do 10 hodin balíme a předáváme dopravcům ještě v den objednání
Doprava zdarma
Doprava zdarma u vybraných dopravců při objednávce nad 500 Kč
Související produkty
Stav: nová
Skladem
(3 ks)
47 Kč
Stav: Nová - lehce poškozená
Skladem
(1 ks)
70 Kč
Stav: Použité zboží - běžné opotřebení
Skladem
(4 ks)
70 Kč
Detailní popis produktu
Celiakie, známá také jako glutenová enteropatie, endemická sprue nebo nesnášenlivost lepku, je běžná nemoc, která postihuje trávicí ústrojí člověka. Pacienti s touto diagnózou nepříznivě reagují na potraviny obsahující lepek. Lepek je směs bílkovin, které se nachází v určitých druzích obilnin jako pšenice, žito a ječmen. Vyskytuje se také v potravinách, například v pečivu, těstovinách a sušenkách. Imunitní systém člověka s celiakií považuje jednu látku tvořící lepek, gliadin, za hrozbu a podle toho na ni reaguje negativně. Imunitní systém vyrábí protilátky, aby se této domněle škodlivé látce ubránil.Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdraví a životní styl |
---|---|
Autor: | Naheed Ali |
Nakladatel: | Pragma |
Vazba: | Vázaná |
Rozměr: | 21 x 15 cm |
Počet stran: | 239 |
Rok vydání: | 2015 |
ISBN: | 978-80-7349-434-6 |
EAN: | 9788073494346 |
Jazyk: | čeština |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.